Dilluns, 19 d'abril de 2021 - Edició 998
La República

Gonzalo Boye evidencia el poder de les clavegueres de l’estat per perseguir els independentistes

L’advocat de Puigdemont demostra que l’estat utilitza mètodes similars per passar de dir que “tot és ETA” a “tot és el procés”

Redacció
Redacció 02/04/2021
L'advocat Gonzalo Boye en declaracions a l'ACN després de la vista al TGUE pel recurs de l'ANC i el CpR contra la denegació de la iniciativa ciutadana europea, a Luxemburg el 10 de desembre del 2020. (Horitzontal)

Gonzalo Boye ho té clar: les clavegueres de l’estat tenen més poder que la democràcia espanyola. En una entrevista al diari basc Naiz, l’advocat de Puigdemont evidencia que hi ha gent “amb marcada ideologia que utilitza les estructures de l’estat i intenta implantar una forma de veure al país”, i denuncia que el poder judicial espanyol “té agenda política”.

Pel que fa al tracte de l’estat cap a l’independentisme, Boye demostra que en casos com el dels líders del procés, “s’estan utilitzant els mateixos mètodes, guardant les distàncies, que quan es deia que ‘tot és ETA'”, afirmant que ara “tot és procés”, aconseguint que els poders factics facin que la llei sigui “tan sols una referència i no un marc jurídic d’obligat compliment”. Amb tot, l’advocat intenta fer veure que el que està patint avui l’independentisme, “demà ho patiran altres”, posant d’exemple que un tribunal d’Alemanya va imaginar la mateixa situació amb el president d’un land, i arribant la conclusió que la pena pels presos polítics allà no seria “ni un delicte de desordres públics”.