Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1709
La República

Gest de complicitat de Felipe VI amb els seus súbdits més lleials: la Guàrdia Civil

El monarca posa Marlaska a la corda fluixa després de sortir públicament amb un pin que simbolitza el tricorni del cos de la Guàrdia Civil

Redacció 29/05/2020
Posar el retrat del rei cap per avall, als Països Catalans és una arrelada tradició

Per acabar de posar cullerada a la polèmica del cessament de Diego Pérez de los Cobos, el rei Felipe VI ha decidit mostrar públicament que cap democràcia passa per sobre de la seva Guàrdia Civil. De fet, les forces de seguretat consideren el rei com “el primer guàrdia civil d’Espanya”, i no és d’estranyar la bona relació entre institucions per la lleialtat a la pàtria espanyola. De fet, durant el discurs del 3 d’octubre del monarca ja va posar en evidència el seu suport incondicional al cos i a la violència que van propinar a la ciutadania catalana per tal de mantenir la unitat d’Espanya.

Aquest gest no ha deixat indiferent la comunitat de Twitter. El diputat de BilduJon Iñarritu, proposa al rei “que es presenti a les eleccions” al veure que tant li agrada la política, ja que queda clar que està al cas de tot el que ha estat passant durant la setmana.

 

ACTUALITZACIÓ: La casa reial ha desmentit que fos el tricorni de la Guàrdia Civil i ha aclarit que el pin que duia Felipe VI és en realitat el boto de la condecoració de l’Ordre de Carlos III. Jon Iñarritu també ha rectificat el seu tuit, celebrant que si hagués estat cert, la monarquia hagués demostrat un cop més la seva falta de neutralitat política.