Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Fernández titlla de “divorci traumàtic” la disputa al PP i insta Casado a prendre “decisions dràstiques”

|

- Publicitat -

El president del PPCAlejandro Fernández, ha reclamat aquest dilluns “decisions dràstiques que donin la veu a l’afiliat” davant de la crisi en què es troba immers el PP. Ho ha demanat a través de Twitter, on ha apuntat que la situació “ja no és un mer conflicte intern de poder, sinó un divorci traumàtic”.

L’enfrontament entre la cúpula del partit que lidera Pablo Casado i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha desembocat en una greu sacsejada interna i ha aixecat veus reclamant ja no només el cessament del secretari general del PP, Teodoro García Egea, sinó també la dimissió de Casado. “Davant d’una cosa així, no ens podem quedar tocant la lira observant l’incendi”, ha dit Fernández.

Publicitat

L’equip de Casado està reunit des d’aquest matí a la seu del partit, a Madrid, i s’espera que prengui alguna decisió sobre l’afer.

Veus a favor de la dimissió de Casado

La reunió del Comitè de Direcció del PP, l’òrgan que conforma l’equip més pròxim a Pablo Casado, s’allarga mentre creixen les veus de dins i fora l’entorn del president del PP que li demanen que s’aparti.

A les declaracions d’Alberto Núñez Feijóo, Alfonso Fernández Mañueco i també d’Isabel Díaz Ayuso, que li han reclamat que plegui i es convoqui un congrés extraordinari, s’hi ha sumat veus del mateix Comitè de Direcció com la presidenta del Comitè Electoral, Belén Hoyo, i de diversos vicesecretaris han amenaçat de dimitir si no cessa el seu número dos, Teodoro García Egea.

Alberto Núñez Feijóo, que pren força com a possible relleu de Casado, li ha demanat aquest dilluns que adopti una “última decisió” per treure el PP de la situació de “col·lapse”, i Alfonso Fernández Mañueco ha reclamat una solució “ràpida, immediata i eficaç”.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià

L’espionatge i la comissió 

L’enfrontament entre Ayuso i la cúpula del PP va saltar a l’esfera pública arran del suposat espionatge que des de la formació s’estava fent entorn de la presidenta madrilenya i que va revelar que el seu germà, Tomás Díaz Ayuso, es va embutxacar 55.850 euros més IVA per la compra de mascaretes a la Xina per part del govern regional.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut