Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Fernández acusa el PSC de ser “socis i còmplices” de l’independentisme

|

- Publicitat -

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha acusat els socialistes de ser “socis i còmplices” dels independentistes “en matèria lingüística” i també d’una “política econòmica desastrosa”, ja que “els voten tot o pràcticament tot al Parlament”. Durant la seva intervenció al Consell Executiu del partit, que s’ha celebrat aquest dissabte a Sant Cugat de Vallès (Vallès Occidental), també ha afirmat que el PSC recolzarà els pressupostos del Govern de la Generalitat.

“Que ningú dubti que [el PSC] donarà suport als pressupostos del Govern de la Generalitat si Aragonès necessita aritmèticament el suport del PSC”. D’aquesta manera, Fernández reforça el seu argument que els socialistes són socis i còmplices d’Aragonès. En aquest sentit, Fernández sosté que Illa no té “cap intenció” de presentar una moció de censura al president de la Generalitat.

Publicitat

Fernández també ha denunciat que els independentistes han tret “rèdits polític clars i tangibles” del PSOE i del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. L’últim cas, ha dit, és “la inhibició del govern espanyol per anar al TC i denunciar la il·legalitat i la inconstitucionalitat del decret lingüístic de Catalunya”. Fernández ha recordat que aquest recurs hauria paralitzat immediatament la norma. “És un objectiu que tenia el separatisme i l’ha aconseguit”, ha dit.

El líder dels populars a Catalunya creu que l’escenari que es dibuixa ara a Catalunya és “una espècie de tripartit encobert” que tindrà “el seu primer episodi en el debat pressupostari”. Fernández ha defensat que Catalunya necessita “una alternativa” i que hi hagi “alternança” al Govern, perquè “el nacionalisme, amb sigles diferents, ha governat sempre a Catalunya”.

Et pot interessar  Illa diu que prioritzarà els partits d'esquerres per formar Govern si pot ser investit president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut