Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Felipe González diu sentir “vergonya aliena” de la comparació de Puigdemont amb els exiliats republicans

|

- Publicitat -

Felipe González,  el president del govern espanyol en l’època dels GAL, ha carregat contra la comparació que va fer el vicepresident segon de l’executiu espanyol, Pablo Iglesias, entre qui va ser president de la Generalitat Carles Puigdemont i els exiliats republicans. Diu que li fa “mal i vergonya aliena”. En una entrevista a la Cadena Ser González ha assegurat que li fa mal que es posi al mateix nivell Puigdemont i el “terrible exili espanyol” que va venir “a conseqüència del cop d’estat i la guerra”.

González ha contestat d’aquesta manera a les declaracions d’Iglesias quan li van preguntar si considerava Puigdemont un exiliat, i si la seva situació es podia comparar amb la de les víctimes del franquisme. L’expresident espanyol s’ha referit també a les diferències entre els ministres sobre aquesta qüestió. “Crec que és com una pluja àcida, hi ha comportaments deslleials pertot arreu”, ha asseverat, per recalcar les constants “sortides de to” entre els integrants del Consell de Ministres.

Publicitat

En aquesta línia, González ha dit que per sobre la lleialtat, “que és un valor superior”, hi hauria d’haver almenys una actitud de “respecte a la llei de règim jurídic de l’Administració de l’Estat”, que “articula la governança del país” i estableix que les “deliberacions” del mateix Consell són “secretes”. Així, González ha insistit que els membres de l’executiu “han de ser lleials al que han promès” quan van jurar la Constitució. “Els qui formen part del govern saben que s’han de sotmetre a la llei. No cal anar a la universitat per saber-ho, ho saben perquè s’hi han compromès. Tant de bo ho superin”, ha postil·lat.

Et pot interessar  Boye defensa l'exili de Puigdemont: "L'acusaven de covard i ara resulta que l'exili és la solució”

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut