Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

Felipe González diu sentir “vergonya aliena” de la comparació de Puigdemont amb els exiliats republicans

Qui presidia Espanya quan s’hi exercia el terrorisme d’estat gosa donar lliçons de democràcia

Avatar
Agències 25/01/2021
Felipe González ha estat entrevistat avui a la Cadena Ser per Àngels Barceló.

Felipe González,  el president del govern espanyol en l’època dels GAL, ha carregat contra la comparació que va fer el vicepresident segon de l’executiu espanyol, Pablo Iglesias, entre qui va ser president de la Generalitat Carles Puigdemont i els exiliats republicans. Diu que li fa “mal i vergonya aliena”. En una entrevista a la Cadena Ser González ha assegurat que li fa mal que es posi al mateix nivell Puigdemont i el “terrible exili espanyol” que va venir “a conseqüència del cop d’estat i la guerra”.

González ha contestat d’aquesta manera a les declaracions d’Iglesias quan li van preguntar si considerava Puigdemont un exiliat, i si la seva situació es podia comparar amb la de les víctimes del franquisme. L’expresident espanyol s’ha referit també a les diferències entre els ministres sobre aquesta qüestió. “Crec que és com una pluja àcida, hi ha comportaments deslleials pertot arreu”, ha asseverat, per recalcar les constants “sortides de to” entre els integrants del Consell de Ministres.

En aquesta línia, González ha dit que per sobre la lleialtat, “que és un valor superior”, hi hauria d’haver almenys una actitud de “respecte a la llei de règim jurídic de l’Administració de l’Estat”, que “articula la governança del país” i estableix que les “deliberacions” del mateix Consell són “secretes”. Així, González ha insistit que els membres de l’executiu “han de ser lleials al que han promès” quan van jurar la Constitució. “Els qui formen part del govern saben que s’han de sotmetre a la llei. No cal anar a la universitat per saber-ho, ho saben perquè s’hi han compromès. Tant de bo ho superin”, ha postil·lat.