Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Feijoó fica la pota i vota ‘sí’ per error a renovar el Tribunal Constitucional

|

- Publicitat -

Nova espifiada del PP en una votació. El Senado ha donat el ‘sí’ definitiu a la reforma exprés de la Llei Orgànica del Poder Judicial perquè el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) pugui designar els dos magistrats del Tribunal Constitucional (TC) que li pertoca nomenar.

Des d’un primer moment, les dretes es van oposar frontalment a la reforma. De fet, el PP va condicionar la negociació sobre la renovació del CGPJ al fet que el Gobierno retirés aquesta reforma “pactada amb ERC”.

Publicitat

Per això, ha sorprès l’inesperat ‘sí’ del líder del PP Alberto Núñez Feijóo, que ha donat suport a la proposició de llei per error. D’aquesta manera, Feijóo continua amb el llegat del diputat Alberto Casero que va permetre tirar endavant la reforma laboral.

La reforma ha obtingut 147 vots a favor i 100 en contra a la cambra alta. PSOE, Podem, ERC, PNB, Bildu, PDeCAT, Més País i Compromís ja havien donat suport a la iniciativa al Congreso.

El text reverteix la limitació de les funcions del CGPJ per fer nomenaments amb el mandat caducat, que havia impulsat l’executiu espanyol en una modificació anterior per forçar el PP a pactar la renovació de l’òrgan. Ara, s’estableix que el Poder Judicial haurà de designar els nous magistrats del TC abans del 13 de setembre.

Et pot interessar  El PP aprovarà al Senat un informe que sosté que l'amnistia és "un cop mortal per a l'Estat constitucional i autonòmic"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut