Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Ridícul estrepitós del PP: Un diputat s’equivoca votant i permet l’aprovació de la reforma

L’absurd és doble: el partit de Casado ha col·laborat a aprovar la norma i el Gobierno “més progressista” celebra una victòria encara menys convincent

Redacció 03/02/2022

Final inesperat en la votació de la reforma laboral que ha tingut lloc al Congreso. Si bé es preveia que la norma tirés endavant per mínims, ningú podia esperar que un diputat del PP fos qui ha aplanat l’aprovació.

El nou ridícul del Partido Popular l’ha protagonitzat Alberto Casero, que per error ha votat a favor de la reforma laboral acordada entre Gobierno i agents socials. L’absurd és doble: el partit de Casado ha facilitat una norma que teòricament era contrària a l’aprovada pel PP —la realitat és una altra— i l’executiu espanyol “més progressista” haurà de celebrar que la seva proposta ha tirat endavant gràcies al seu “rival”.

Finalment, la reforma laboral ha quedat convalidada per la mínima —175 vots a favor i 174 en contra— gràcies a Casero, que ha quedat comptabilitzat en el bloc del ‘sí’. Si no fos per aquest vot, la reforma hauria quedat derogada perquè finalment els dos diputats d’UPN que havien de garantir-ne l’aprovació amb un ‘sí’ han trencat la disciplina de vot i ho han fet en contra.

Fonts del PP han assegurat que hi ha hagut un error al sistema de votació telemàtica, perquè Casero havia fet un ‘no’ però li va aparèixer un ‘sí’ al resguard de votació, i per aquest motiu ha demanat infructuosament fer un vot presencial al Congrés, però la presidència li ho ha impedit adduint que ja havia votat.

En acabar les votacions la portaveu del PP, Cuca Gamarra, ha demanat la paraula a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, per denunciar que abans de la votació s’havia comunicat a la Mesa un “error informàtic” en aquesta votació. Batet li ha dit que la Mesa coneixia la queixa i que aquesta “és una qüestió tècnica de la Mesa i no de coneixement del ple”, motiu pel qual no li ha donat la paraula.