Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Fecasarm demana que “no es criminalitzi” la discoteca Waka tot i els reiterats incidents

Les formacions d’Arran Sabadell i Endavant del Vallès Occidental han mostrat el seu rebuig per les reiterades actituds masclistes i racistes d’alguns treballadors

Agències 06/12/2021

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha demanat que “no es criminalitzi” Waka pels reiterats incidents amb els treballadors de seguretat de l’establiment. Després dels aldarulls de la passada nit davant de la discoteca, situada a Sant Quirze del Vallès, l’entitat ha defensat l’actuació del centre per haver exigit a l’empresa de seguretat que prengués mesures que es van materialitzar amb el relleu de dos controladors d’accés implicats en els incidents.

“Demanem que es deixi de criminalitzar la discoteca atès que ja ha fet el què li tocava fer”, ha assegurat l’organització, que ha demanat una reunió amb el Departament d’Interior arran dels disturbis. Per la seva banda, la conselleria liderada per Joan Ignasi Elena ha anunciat l’obertura d’un expedient informatiu a través de la Direcció General d’Administració de Seguretat (DGAS) després dels greus aldarulls a l’exterior.

La sala ha estat protagonista en els darrers anys de diverses polèmiques per racisme, fins al punt que la Generalitat es va plantejar denunciar-la per impedir l’accés a persones pel seu color de pell. L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va anunciar el passat novembre que actuaria judicialment contra la discoteca després que els vigilants del local agredissin un jove que hi volia entrar.

Les formacions d’Arran Sabadell i Endavant del Vallès Occidental han mostrat el seu rebuig per les reiterades actituds masclistes i racistes d’alguns treballadors.