Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

Fachín toca el crostó a Jaume Collboni i Àngels Barceló per blanquejar el feixisme

Recorda que Barceló parlava d’un “155 suau” pensant que posar-se “al costat de la violència policial els sortiria gratis”

Redacció 23/04/2021
Jaume Collboni, avui amb Javier Cercas.

L’exdiputat, Albano-Dante Fachín, ha repartit a tort i a dret aquesta diada de Sant Jordi contra els que coquetegen amb el feixisme i després fan escarafalls com ha passat avui a la Cadena Ser. La primera en rebre ha estat Àngels Barceló, que avui intentava donar lliçons de democràcia en el debat de la Cadena Ser amb els candidats a les eleccions de la Comunitat de Madrid del qual ha acabat marxant Pablo Iglesias perquè la cap de llista de Vox no s’ha retractat de dubtar de les amenaces de mort que diu que ha rebut. Fachín li ha dedicat un tuit recordant que al 2017 es va posar al costat dels feixistes per justificar el 155: “El 2017 el suposat progressisme va pensar que posar-se al costat de la violència policial els sortiria gratis. Avui veuen que no. Esperem que el que passa avui els faci reflexionar i puguem fer front plegats al feixisme”.

Fachín també ha criticat al tinent d’alcalde de Barcelona, el socialista, Jaume Collboni, per haver-se fet la foto amb Javier Cercas i haver regalat el seu llibre a Elsa Artadi, de Juntsm, en una clara provocació. Fachín ha piulat al respecte: “Així és com els “socialistes” compren el marc i els discursos del feixisme. Caldrà ser al seu costat quan a ells també els vulguin esclafar. Però caldrà ser clars i dir: “Vosaltres també vau col·laborar amb el feixisme”.