Dissabte, 8 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Fachín, criticat per comentar la foto d’Aragonès amb el Felipe VI, demostra no estar lligat a cap partit

L’exdiputat deixa clar que “aquestes reunions són un desastre. Les protagonitzi ERC, Junts o els Comuns”

Redacció 01/03/2022

Twitter continua sent el camp de batalla públic preferit de l’independentisme, i és on més volen les crítiques d’uns cap a altres. La polèmica d’aquesta setmana ha estat el sopar del MWC que va reunir Aragonès i Colau amb Felipe VI i Pedro Sánchez. L’exdiputat Albano-Dante Fachín va ser un dels que va criticar que aquest tipus de fotografies no demostren gaire voluntat de fer la independència. “Aquí no ha pasado nada. Circulen”, piulava aquest dilluns.

Com era d’esperar, un sector de l’independentisme l’ha criticat per posar en dubte tot un projecte independentista només per una fotografia. El jove membre d’ERC Joan Mangues va ser un dels que li va retreure “fer servir frames com a valoració de relacions institucionals”, i va recordar algres fotografies del rei amb Puigdemont o Quim Torra, a la qual cosa Fachín ha respost tirant d’hemeroteca mostrant com el 2018 també ho havia criticat, deixant clar a Mangues que “la imatge defineix a la perfecció la situació política”, i defensant que no està lligat amb cap partit independentista, criticant simplement el que veu: “Aquestes reunions amb el Borbó són un desastre. Les protagonitzi ERC, Junts o els Comuns”.

Amb tot, Fachín continua lluitant per l’objectiu que ja fa setmanes que reclama al Govern, i li ha demanat a Mangues que digui al seu partit que “publiquin la informació que està amagant sobre els Jocs Olímpics”.