Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El poder del MWC: Aragonès i Colau seuen a taula amb Pedro Sánchez i Felipe VI

|

- Publicitat -

Barcelona s’ha conjurat aquest diumenge a la nit perquè l’edició d’enguany del MWC sigui “un èxit”. Així s’han expressat les diferents autoritats durant el sopar inaugural del congrés que ha tingut lloc al MNAC. Durant els seus discursos també han celebrat el retorn a la presencialitat del congrés i han destacat el paper clau que ha tingut i té la tecnologia en la societat. També han esperat que la tornada a la presencialitat sigui “un símptoma” que s’està deixant la pandèmia enrere. Així ho ha dit el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha compartit taula amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president del govern espanyol Pedro Sánchez i el rei Felipe VI en un entorn cordial.

Aragonès ha assenyalat que és “un plaer i un honor” retrobar-se un altre cop a Barcelona i ha celebrat estar més a prop de deixar enrere la pandèmia i recuperar la vida i el creixement econòmic. Acollir el congrés, ha dit, és “un orgull per la ciutat i per Catalunya”. Durant el seu discurs també ha fet referència al projecte AINA o al xip europeu i l’ordinador Mare Nostrum i ha afirmat que Catalunya és “una terra orgullosa del seu potencial”.

Publicitat

Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat que el compromís de la ciutat amb el Mobile té a veure amb la manera d’entendre la tecnologia “al servei dels ciutadans”. Colau també ha remarcat que Barcelona és “un hub” que estimula la recerca en sectors clau com la biomedicina o la mobilitat sostenible i ha demanat continuar treballant totes les administracions per afrontar “reptes compartits” com la transició verda i digital. L’alcaldessa també ha celebrat que Barcelona, Catalunya i Espanya estiguin juntes per fer “la millor edició possible” i perquè el diàleg “sempre ha prevalgut” en l’organització del congrés.

Et pot interessar  Sánchez demana a Feijóo que forci la dimissió d'Ayuso: "Després del que s'ha conegut avui no té excusa"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha valorat positivament el retrobament en la inauguració del MWC i ha agraït la presència de Felip VI. També ha celebrat el retorn a la presencialitat en aquesta cita empresarial anual com “el millor senyal de normalitat”. “Estem orgullosos de comptar amb el MWC”, ha afegit. A més, ha assegurat que el procés de modernització serà “clau”, així com un enfocament “humanístic” des del punt de vista del govern espanyol.

El rei Felip VI ha posat en valor que el congrés continua creixent i ha demostrat la seva capacitat “d’adaptació” en un context pandèmic i ha agraït la confiança de la GSMA. “Som conscients de la importància de la dimensió internacional que té el MWC i ens sentim orgullosos que se celebri a Barcelona”, ha afirmat. El monarca ha pronunciat una part del discurs en català en què ha assenyalat la “gran repercussió” del congrés.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut