Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Eurodiputats a la UE: “La Comissió té constància que existeixin alts càrrecs d’ideologia neonazi a l’OTAN?”

|

- Publicitat -

Gairebé un any sense resposta. Eurodiputats de la subcomissió de Defensa del Parlament acaben d’emplaçar la Comissió Europea perquè prengui mesures “sobre la presència d’alts càrrecs amb ideologia neonazi i l’extrema dreta”. Es tracta del secretari general neonazi de l’OTAN, el capità Antonio Meroño Giménez.

El diari ‘El Público’, va treure a la llum que Meroño Giménez, d’ideologia nazi i admirador de Hitler, ostenta la direcció d’Intel·ligència de l’Ala 14. Es tracta de la unitat de caçabombarders amb la qual Espanya participa en el desplegament de l’OTAN en la guerra actual d’Ucraïna. Així doncs, els parlamentaris europeus van demanar explicacions el passat 18 de març del 2021, i el dia d’avui encara no han rebut resposta.

Publicitat

Davant del silenci administratiu han optat per dirigir-se directament a la Comissió Europea preguntant-los: “La comissió té constància que existeixin alts càrrecs d’ideologia neonazi a l’Otan?”, “Quines mesures pensen prendre al respecte?” i “té previst la Comissió demanar una investigació interna sobre la presència d’alts càrrecs amb ideologia neonazi i/o d’extrema dreta al senat de l’OTAN?”, tal com informe ‘El Público’.

Cal recordar que el capità Meroño ha estat durant anys instructor de desenes de militars espanyols i, el que és més greu encara, actualment controla i configura documentació i informació classificada. Per tant, té molt poder.

Et pot interessar  Brussel·les està "buscant solucions" sobre la mediació per al CGPJ arran de l'avenç de Reynders en la candidatura al CoE
Publicitat

Opinió

Minut a Minut