Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Espanya segueix discriminant el català exigint el castellà per accedir a ajudes

|

- Publicitat -

La Plataforma per la Llengua segueix evidenciant la manca de respecte de l’estat espanyol a les llengües cooficials com el català. En un comunicat, el col·lectiu alerta del supremacisme castellà que predomina en el camp lingüístic del nacionalisme espanyol. L’article de la Constitució que proclama el castellà com a única llengua oficial del conjunt de l’estat, ha mutat en diferents normes discriminatòries que ara la plataforma denuncia.

En concret, avisen que el tercer trimestre del 2021 presenta més discriminació de l’habitual, destacant l’augment de les normes estatals que exigeixen l’ús del castellà en la sol·licitud d’ajudes públiques i en la candidatura de premis oficials. De les 43 normes aprovades per institucions espanyoles, 11 feien referència a aquest tipus d’àmbit, incloent-hi la sol·licitud d’estades formatives per joves agricultors, per entitats locals en favor de l’energia neta, els expositors del Mobile World Congress, entre altres.

Publicitat

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut