Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Espadaler dona suport a Batlle per liderar el centre catalanista i busca un acord amb el PNC

|

- Publicitat -

El secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha donat suport al tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona Albert Batlle, per liderar l’espai del centre catalanista. En una entrevista a Ràdio 4 aquest dimarts al matí, el diputat del grup del PSC-Units ha argumentat que es posa “al costat” de Batlle perquè és la persona “idònia” per liderar el projecte. Espadaler ha destacat l'”experiència política” i de “gestió” de Batlle. En canvi, ha descartat que Manuel Valls tingui cabuda en aquest espai. L’exconseller ha admès que les converses amb el Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) encara no s’han tancat, però confia en una entesa de cara a les properes eleccions: “Tenim l’obligació de dialogar per fer una proposta electoral”.

Espadaler ha insistit que cal “fer un esforç” per crear un espai catalanista, i ha asseverat que el “repte” no és “continuar pel camí del procés. De fet, ha subratllat que aquest espai catalanista moderat no donaria suport a un Govern com l’actual -format per JxCat i ERC-, ja que ha estat “incapaç” de fer front a la crisi sanitària. “L’objectiu de la propera legislatura és salvar l’economia, que vol dir salvar persones”, ha emfatitzat.

Publicitat

Batlle va reivindicar ahir un espai de centre catalanista per a donar resposta als votants “orfes” i que també serveixi per a “desbloquejar la situació enquistada” de la política catalana. Batlle, que treballa per conformar un projecte polític amb altres grups, va explicar en una entrevista a ‘SER Catalunya’ que té la voluntat de “recuperar el catalanisme, gran víctima del desgavell dels darrers anys”, i també que funcioni com a desllorigador.

Fundació del PNC

Per la seva banda, fonts del PNC -que es funda aquest dissabte- neguen cap entesa encara amb Units, ni tampoc cap acord perquè Batlle lideri el nou espai. Les negociacions del Partit Nacionalista de Catalunya continuen obertes tant amb Units com amb sectors del PDeCAT -Marta Pascal i Carles Campuzano ja n’han estripat el carnet per aplanar el seu camí cap al PNC, ja que el Partit Demòcrata no permet la doble militància.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut