Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Albert Batlle es postula per liderar una confluència de sigles contra l’independentisme

|

- Publicitat -

El dirigent d’Units per Avancar i tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, ​​Albert Batlle, està disposat a liderar una confluència a Catalunya contra l’independentisme, sumant sigles “per ser decisius i trencar l’empat infinit que ja dura vuit anys”.

En una entrevista a ‘La Vanguardia’ recollida per Europa Press, ha dit que, a més del seu partit, s’ha creat el PNC “i, a banda i banda, hi ha forces polítiques i moviments que haurien de formar part” d’aquesta confluència.

Publicitat

Al preguntar-li per Lliures i la Lliga, ha respost que voldria integrar sigles i sensibilitats: “Hem de dialogar i posar les mínimes línies vermelles possibles”.

“Alternativa de centre catalanista”

Sobre el fet que Units ja estigui al costat del PSC al Parlament i l’Ajuntament de Barcelona, ​​ha dit que Units planteja una alternativa de centre catalanista: “Defensem una cosa nova. No estem ni per una remasterització de CiU ni per crear la sociovergència”.

Defensa “un acord negociat amb l’Estat que, donat el cas, pot ser ratificat pel poble de Catalunya”, però ha titllat de disbarat començar amb la pregunta ‘independència sí o no’ perquè considera demostrat que no porta enlloc.

Així, està disposat a fer el salt de l’Ajuntament a Parlament, però només si veu possibilitats: “El tema està verd, però estic disposat a exercir aquest lideratge. Però amb garanties d’èxit”.

El seu objectiu és impedir que l’independentisme governi: “Podem integrar independentistes, però no és un projecte per fer la independència”.

Per això, ha fet una crida a treballar en les pròximes setmanes: “Tenim contacte amb el grup de Poblet i ja hem fet trobades amb sectors econòmics i socials”.

En plantejar si sumaria en un bloc que pot anar del PSC als comuns, Cs o el PP, ha dit que amb el PSC hi ha una entesa molt plausible, però es podria “obrir el ventall a formacions a banda i banda de l’espectre polític”.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria

I enfront de l’oferta política d’ERC, ofereix fiabilitat però que “la capacitat històrica d’Esquerra Republicana per equivocar-se és infinita”, i Batlle és molt escèptic sobre la taula de diàleg.

Sober els presos de l’1-O, ha afirmat que “hi ha instruments legals perquè estiguin al carrer com més aviat millor” i que és urgent acabar la judicialització del conflicte.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut