Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Es reprèn el judici aplaçat contra els quatre joves del Camp de Tarragona que van participar en les protestes postsentència

La vista oral va començar el passat 5 de juny després d'un procés de tres anys i mig, però la incompareixença d'un dels Mossos d'Esquadra va aturar el judici fins aquest dilluns

|

- Publicitat -

Aquest dilluns, 26 de juny, es reprèn el judici contra els quatre joves procedents del Camp de Tarragona que el 2019 van plantar cara a la injustícia espanyola en les protestes contra la sentència als líders del Procés pel referèndum de l’1-O. Els joves s’enfronten a penes de presó d’entre 12 i 18 mesosLa vista oral va començar el passat 5 de juny després d’un procés de tres anys i mig, però arran de la incompareixença d’un dels agents dels Mossos d’Esquadra, el magistrat va aturar el judici i va posposar-lo fins aquest dilluns.

Els joves estan acusats de desordres públics, atemptats contra l’autoritat, danys i lesionsuns càrrecs que l’entitat Alerta Solidària assegura que es basen en atestats “falsos” dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional. A més, segons sosté l’entitat, no s’ha aportat cap prova “concloent” que justifiqui les acusacions, les peticions de pena i les denúncies contra els joves. Tal com assegura Alerta Solidària, les acusacions es basen en els atestats policials conjunts dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, els quals utilitzen arxius de persones activistes per a “reprimir-les”.

Publicitat

La nit que els joves van ser denunciats van dur-se a terme un total de divuit detencions, catorze de les quals es van arxivar, excepte les quatre causes contra els joves que seran jutjats aquest dilluns. Alerta Solidària denuncia que la causa contra aquests quatre joves s’emmarca en la “macrocausa” contra l’independentisme, la qual si bé “s’ha anat desinflant”, amb la retirada de fins a tres acusacions de l’advocacia de l’Estat, un sindicat policial i una entitat bancària, continua buscant reprimir.

Et pot interessar  Rebutgen ajornar un judici contra manifestants per la sentència de l'1-O a l'espera de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut