Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Aturen el judici als 4 joves del Camp de Tarragona per l’absència d’un Mosso

La repressió judicial contra els quatre joves allarga el seu patiment un mes més, perquè hauran de declarar el 26 de juny

|

- Publicitat -

El judici contra els quatre joves del Camp de Tarragona que se celebrava el matí d’aquest dilluns, 5 de juny, al jutjat penal número u de Tarragona, per la seva participació en les protestes postsentència ha acabat suspenent-se i ajornant-se al pròxim 26 de juny. Després d’un procés judicial de tres anys i mig, l’absència per motius que no han transcendit d’un dels agents dels Mossos d’Esquadra ha motivat que el magistrat aturés el judici i el programés a un mes vista, allargant així també el patiment dels quatre encausats.

Els quatre joves havien de declarar en la sessió d’aquest dilluns, així com també havien de fer-ho agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional. Tanmateix, la incompareixença d’un agent del cos de Mossos ha fet que el jutge prengui la decisió d’ajornar les declaracions dels encausats fins al 26 de juny.

Publicitat

Els quatre joves van ser denunciats el 2019 després de participar en les protestes contra la sentència als polítics independentistes arran del referèndum de l’1-O, i s’enfronten a penes d’entre 12 i 18 mesos de presó. Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional els acusen d’haver comès delictes de desordres públics, atemptats contra l’autoritat, danys i lesions, els quals l’entitat Alerta Solidària assegura que són “falsos” perquè no hi ha proves concloents, a més de denunciar que els atestats policials conjunts en els quals es basen les denúncies utilitzen arxius de persones activistes per a “reprimir-los”.

Et pot interessar  El membre de la junta d'Òmnium Oleguer Serra fixa la residència a Suïssa arran de la investigació pel Tsunami Democràtic
Publicitat

Opinió

Minut a Minut