Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

VÍDEO | La repressió continua: jutgen 4 joves del Camp de Tarragona per participar a les protestes postsentencia del Procés

Una cinquantena de persones s'han concentrat a les portes del jutjat per donar suport als encausats

|

- Publicitat -

L’Estat espanyol manté la seva persecució a l’independentisme, i aquest dilluns 5 de juny quatre joves procedents del Camp de Tarragona s’enfronten a un judici per la seva participació en les protestes postsentència de l’octubre del 2019. Els encausats s’enfronten a penes de presó d’entre 12 i 18 mesos acusats d’haver comès delictes de desordres públics, atemptats contra l’autoritat, danys i lesions, els quals entitats antirepressives com Alerta Solidària asseguren que són “falsos”. L’entitat denuncia que no s’ha aportat cap prova “concloent” i que les acusacions es basen en atestats “falsos” dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional.

Alerta Solidària recorda que la “macrocausa” contra l’independentisme va sumar divuit causes, de les quals catorze es van arxivar. “Aquella nit -16 d’octubre de 2019- hi va haver fins a catorze detencions, una d’elles un menor d’edat, tot això s’ha conformat en una macrocausa contra divuit persones, d’aquestes catorze es van arxivar”, ha subratllat Lluís Madurell, membre d’Alerta Solidària, segons recull l’ACN.

Publicitat

Alhora, ha assegurat que no s’ha aportat cap prova “concloent” i que les acusacions es basen en els atestats policials conjunts dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, els quals, diu, utilitzen arxius de persones activistes per a “reprimir-los”. “Esperem la seva absolució, total i absoluta, i que es faci un toc d’atenció a tots els serveis de seguretat perquè estan duent a terme tota una campanya de criminalitzar al jovent mobilitzat i fan servir tota mena de mecanismes, ja sigui aquesta falsedat que ens trobem en els atestats d’assignar a persones que estaven en una manifestació un seguit de delictes que no van cometre”, ha denunciat Madurell.

El judici ha començat aquest dilluns al jutjat penal número u de Tarragona. Una cinquantena de persones s’han concentrat a les portes del jutjat per donar suport als encausats i protestar contra la repressió judicial que el jovent independentista pateix; la concentració ha comptat amb el suport d’Alerta Solidària, Endavant-OSAN i altres entitats i organitzacions antirepressives i antifeixistes, així com amb el suport de partits com la CUP.

Et pot interessar  Rebutgen ajornar un judici contra manifestants per la sentència de l'1-O a l'espera de l'amnistia

Publicitat

Opinió

Minut a Minut