Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Es reprèn el cas de l’extradició del conseller Puig: La justícia belga el cita pel 23 de juny

|

- Publicitat -

La justícia belga ha citat l’exconseller Lluís Puig a una nova vista per la seva extradició el pròxim 23 de juny. L’última audiència del 30 de març va ser suspensa indefinidament per la crisi de la covid-19. La defensa de Puig assegura que encara tenen pendent presentar al·legacions al cas i descarten que el jutge es pronunciï aquell dia. L’última audiència de principis de març l’equip jurídic de Puig va argumentar que l’exconseller patiria una “vulneració de drets fonamentals” si fos extradit a Espanya i que el delicte de malversació pel qual se’l reclama no és equivalent en la legislació belga.

De cara a la nova vista, la defensa considera que queden “aspectes tècnics” de l’euroordre per tractar. En aquest sentit, la defensa de Puig també es planteja demanar al tribunal belga que faci una pregunta prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, però sense concretar sobre quins aspectes de l’euroordre.

Et pot interessar  El TSJC desestima el recurs de Lluís Puig i confirma l'obertura del judici oral pel trasllat de les obres de Sixena
Publicitat

Opinió

Minut a Minut