Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Ernest Maragall critica Borràs pel “menysteniment” cap a Torrent

El regidor d’ERC admet que hi ha hagut “situacions incòmodes” des que Borràs no va esmentar l’expresident del Parlament a la seva presa de possessió

Agències 17/03/2021
El president del Parlament, Roger Torrent, i el diputat d'ERC Ernest Maragall arriben a la sala on ERC celebra una reunió. Imatge del 15 de juliol de 2020. (Horizontal)

El regidor de l’Ajuntament de Barcelona Ernest Maragall ha admès que en els últims dies hi ha hagut “situacions incòmodes” i ha fet referència al fet que la recent escollida presidenta del Parlament, Laura Borràs, no fes cap esment del fins ara president, Roger Torrent. “El menysteniment que es va fer de Torrent no em sembla gens bé. Em sembla bastant inacceptable. El silenci en aquest cas va ser clamorós en el sentit negatiu”, ha afegit en una entrevista al programa ‘Planta Baixa’ de TV3. D’altra banda, Maragall ha argumentat que es vagi al Congrés a impulsar una llei d’amnistia perquè, segons ha dit, el PSC és una “sucursal”.

“Més val anar a l’original i no a la còpia”, ha argumentat. Per a Maragall, hi ha les condicions per tirar endavant la llei d’amnistia si hi ha voluntat política del PSOE, que és qui té la “clau de volta”.

Maragall, que va exercir com a president de la Mesa d’Edat el dia de la constitució del Parlament, ha criticat que en el seu primer discurs, Borràs no cités Torrent en cap moment. De fet, la nova presidenta de la cambra catalana es va declarar hereva de Carme Forcadell assenyalant que el seu objectiu és reprendre la feina allà on la va deixar l’expresidenta empresonada.

El regidor d’ERC no ha entrat a valorar les negociacions per investir Pere Aragonès i formar el pròxim govern argumentant que el pacte és “massa important” com per no guardar discreció. I ha augurat que s’exhaurirà el termini legal per investir el president de la Generalitat, que acaba divendres 26 de març. I és que, segons Maragall, les parts acostumen a utilitzar el temps com un “element de la negociació”. Tot i així, s’ha mostrat convençut que s’arribarà al 26 amb un “bon acord”.