Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC vol que la Diada serveixi per “canalitzar la força de l’independentisme” cap a la taula de diàleg

|

- Publicitat -

ERC vol “canalitzar la força” de la mobilització independentista de la Diada de l’Onze de Setembre cap a la taula de diàleg, que s’ha de reunir a finals de la setmana que ve. La portaveu del partit, Marta Vilalta, ha afirmat que l’11-S és una “oportunitat” per demostrar la “fortalesa” de l’independentisme, també de cara a la reunió on s’ha de “dialogar i negociar” la resolució del conflicte. Durant la roda de premsa d’aquest dilluns, posterior a la reunió de l’executiva d’ERC, Vilalta ha respost a l’alcaldessa de Barcelona i líder dels comuns, Ada Colau, que aquest matí ha dit a TV3 que la gent no està per “tonteries”, en referència al referèndum. “No estem parlant de tonteries, com diuen algunes”, ha replicat Vilalta.
Vilalta ha dit que l’independentisme pot tornar a demostrar la seva “força” durant la mobilització de la Diada, aquest divendres. La portaveu dels republicans ha fet una crida per constatar que “l’independentisme hi és”, malgrat la pandèmia i la “repressió” de l’Estat, i aprofitar la “força de la gent i dels carrers”.

Així, Vilalta ha instat l’independentisme a “canalitzar la fortalesa dels grans consensos a la taula de negociació”, alhora que ha apel·lat l’Estat a “atendre” la demanda de la ciutadania catalana per decidir el seu futur. ERC vol que l’11-S, doncs, serveixi per fer “pinya” i anar “a l’una”. Després que el president del Consell per la República, Carles Puigdemont -líder de JxCat- hagi dit que “la confrontació amb l’Estat no es pot defugir” perquè és una “realitat inevitable”, Vilalta ha respost que seria “un error” que “algú” utilitzés la Diada per anar “en contra de companys de viatge”.

Publicitat
Et pot interessar  Aragonès colla els comuns pels pressupostos: "Vostès trien si avancem o si retrocedim"

Pressupostos de l’Estat
Encara sobre la taula de diàleg, la secretària general adjunta d’ERC també ha avisat l’Estat que, si no aposta amb “decisió” per la taula de diàleg, serà “molt més difícil” que ERC treballi per buscar acords en altres negociacions, en referència als pressupostos espanyols. El partit que presideix Oriol Junqueras continua confiant que el president espanyol, Pedro Sánchez, assistirà a la reunió.

Colau i el referèndum
D’altra banda, Vilalta també ha replicat a Colau que el que és una “tonteria” és no fer cas de la “majoria” que reclama un referèndum a Catalunya per resoldre el conflicte polític. Vilalta ha dit que l’alcaldessa de Barcelona sap que el referèndum és la “clau de volta”, tot i les seves declaracions d’aquest matí, on la líder dels comuns ha afirmat que plantejar el referèndum ara és una “tonteria”. “Sorprèn la tossuderia dels comuns de caure massa sovint en la irrellevància política i desconnectar-se de la majoria del país. Tenir alcaldies i ministeris si després no fas passos ambiciosos no serveix de res”, ha subratllat Vilalta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut