Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

ERC torna a insistir a JxCat per fixar conjuntament un calendari electoral per evitar la “interferència” del Suprem

|

- Publicitat -

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha emplaçat JxCat “consensuar” el calendari electoral de Catalunya per “planificar-lo” conjuntament. En roda de premsa, Vilalta s’ha mostrat partidària d’acordar el calendari per no permetre que el Tribunal Suprem (TS) “interfereixi” amb la política catalana amb la sentència definitiva de la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. La portaveu republicana ha demanat “intensificar els contactes” per poder compartir “els escenaris de futur”. Vilalta ha apuntat que la prioritat del moment és superar la crisi derivada de la Covid-19 i ajudar els ciutadans i les empreses però ha dit que cal acompanyar-ho d’un “consens” amb el calendari electoral.

Des d’ERC han constatat que en un moment on cal definir les bases per la reconstrucció després de la pandèmia, cal que la decisió de quan es convoquen eleccions a Catalunya estigui a mans del Govern, formacions i institucions. Vilalta ha considerat que cal consensuar-la perquè amb “acord” es pot ser més “fort” i donar “seguretat” al país.

Publicitat

Els republicans, però, han evitat concretar en quina data o termini preferirien unes eleccions. Han recordat que és competència del president Quim Torra decidir-ho i que seria “injust” i “contradictori” reclamar una data i un calendari concret. Han recordat que actualment hi ha molts “escenaris oberts” i que el que s’ha de fer és “seure i parlar” entre els partits que donen suport al Govern. “Hem de prioritzat la superació de la ciris i evitar que els tribunals espanyols interfereixin en la vida política de Catalunya”, ha insistit.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont afirma que la independència declarada és "legal i vigent" perquè el Parlament "no se n'ha desdit en sis anys i mig"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut