Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

ERC respon al Gobierno: “En cap cas les relacions estan normalitzades”

|

- Publicitat -

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha respost al govern espanyol que les relacions entre Catalunya i l’Estat “es normalitzaran quan s’atenguin les peticions i es resolgui el conflicte polític”. Les declaracions de Vilalta arriben després que la portaveu del govern espanyol i ministra, Isabel Rodríguez, hagi assegurat que les relacions “ja estan normalitzades”. La portaveu d’ERC ha afirmat aquest dilluns en roda de premsa que mentre no es resolgui el conflicte polític “en cap cas” no es pot parlar de “normalitat”. D’altra banda, Vilalta també ha considerat “desafortunades” les declaracions de l’exconsellera Clara Ponsatí, que creu que la independència de Catalunya és tan important com per valer la vida d’una persona.

“És el que voldria l’Estat però no és així”, ha valorat la portaveu d’ERC sobre les declaracions de Rodríguez. Vilalta ha recordat que Aragonès ja ha dit que la seva participació a la conferència de presidents de diumenge a La Palma era “excepcional” per la guerra a Ucraïna i “l’impacte” que tindrà en l’economia, la societat i l’energia. Vilalta ha afegit que “en cap cas” les relacions estan “normalitzades”.

Publicitat

Per la seva banda, el portaveu de JxCat, Josep Rius, ha considerat un “gest positiu” la presència del president de la Generalita a la conferència de presidents. Ara bé, el nou portaveu de la formació també ha criticat que “no ha estat correspost” per part de l’Estat. “Si l’acord es queda només en una mera promesa, considerem que el president Aragonès no ha de tornar a assistir a cap conferència de presidents més”, ha avisat Rius. Per JxCat “és un error seguir confiant en les promeses” que fa el president del Gobierno, Pedro Sánchez, perquè “no les compleix mai”. Amb tot, Rius ha assegurat que el resultat de la reunió d’aquest diumenge és “clarament insuficient”.

Et pot interessar  'Junts+ Puigdemont per Catalunya', el nom de la candidatura del president a l'exili pel 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut