Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

ERC pressiona el govern espanyol perquè desclassifiqui els documents sobre el cas Pegasus

Diana Riba i Josep Maria Jové declaren al jutjat com a víctimes de l'espionatge amb Pegasus

|

- Publicitat -

L’eurodiputada d’ERC Diana Riba ha demanat al govern espanyol que “compleixi la paraula” i desclassifiqui els documents relacionats amb el cas Pegasus després que un jutjat de Barcelona els ho hagi reclamat. Riba i Josep Maria Jové declaren avui al jutjat com a víctimes de l’espionatge a través dels mòbils.

En declaracions abans d’entrar a la Ciutat de la Justícia, Riba ha confiat que s’iniciï el recorregut judicial en què la justícia espanyola “acceleri” i “posi a disposició les eines perquè s’aclareixi què ha passat”. Riba i el president d’ERC al Parlament i del Consell Nacional, Josep Maria Jové, declaren avui en el marc de la causa judicial oberta arran de la denúncia dels afectats. Per la seva banda, el vicesecretari general d’ERC Raül Romeva ha remarcat que segueixen “ferms i determinats” davant la “repressió”.

Publicitat

La citació arriba després que el jutjat demanés al govern espanyol desclassificar documents secrets sobre Pegasus. En la interlocutòria, la jutgessa també imputava i citava a declarar una de les empreses del grup NSO, citava a declarar a la directora del CNI, Esperanza Casteleiro, i cridava a comparèixer Jové i Riba en qualitat de testimonis.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional pretén investigar Junts, ERC i el PSOE per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut