Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

ERC presenta una moció amb què instarà el Parlament a reprovar la ministra Sánchez per la gestió de Renfe a Catalunya

ERC apunta que la "responsabilitat" de Rodalies, Renfe i Adif depèn del govern espanyol i que hi ha hagut un "dèficit d'inversions històric"

|

- Publicitat -

El grup parlamentari d’ERC està decidit a aconseguir que el Parlament reprovi la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, després de constatar la seva “constant ineficiència” en la gestió del servei de Renfe i Adif a Catalunya i la “incapacitat” d’adoptar mesures per fer front a les incidències. Amb aquest objectiu, així com amb el de reclamar el traspàs “integral” de la gestió de Rodalies amb la transferència de “recursos necessaris”, ERC ha presentat una moció que es debatrà en el ple del Parlament els pròxims 30 i 31 de maig, després de les eleccions municipals.

En el text presentat pels republicans, es constata que l’any 2022, tal com recullen els informes oficials d’Adif, van registrar-se un total de 284 dies amb incidències greus en el servei de Rodalies, una xifra que es tradueix en una incidència quatre de cinc dies laborals. Davant aquestes dades, ERC apunta que la “responsabilitat” de Rodalies, Renfe i Adif depèn del govern espanyol i que hi ha hagut un “dèficit d’inversions històric”.  Pel que fa a la incidència a l’R2 Sud, els republicans exigeixen al govern espanyol “solucions immediates”.

Publicitat

La moció, a banda de demanar la reprovació de Sánchez com a ministra de Transport i el traspàs de la gestió de Rodalies amb els recursos econòmics pertinents, també aposta per crear una comissió d’investigació sobre la gestió de Rodalies a Catalunya en els darrers anys. La comissió que ERC demana serviria per valorar els costos econòmics i socials de les “deficiències” del servei, quantificar el dèficit inversor i les necessitats d’inversió. La moció es debatrà i votarà al pròxim ple del Parlament previst per al 30 i 31 de maig, després de les eleccions municipals.

Et pot interessar  Puigdemont diu que les crítiques de Junqueras en campanya s'han de "relativitzar" i allarga la mà a ERC després del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut