Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

ERC plantejarà al Congreso que un elector pugui votar fins a quatre vegades assumint el vot delegat

|

- Publicitat -

ERC defensarà aquest dijous al Congrés una reforma electoral per permetre que els ciutadans espanyols residents a l’estranger puguin votar fins a quatre vegades en uns comicis, una en el seu nom i la resta assumint el vot delegat.

Així ho inclouen els independentistes catalans en el text que sotmetran a votació del ple amb intenció que substitueixi la proposició de llei que van presentar el PSOE i Unides Podem per derogar el vot pregat que s’exigeix als electors residents a l’estranger des del 2011.

Publicitat

ERC comparteix la idea de posar fi a aquest requisit que obliga els emigrats a demanar el vot amb antelació per poder-lo exercir, també anomenat vot pregat, i en el text afegeix alguns retocs per garantir la gratuïtat i celeritat del sufragi per correu i també del vot en urna als consolats.

Però l’esmena de totalitat, a la qual ha tingut accés Europa Press, inclou una tercera opció per als espanyols que resideixen a l’estranger de manera permanent o temporal: delegar el vot en urna a un altre elector de la seva elecció i de la seva mateixa província, emplenant un formulari que s’entregaria en mà a l’ambaixada o consolat.

Un mecanisme que podria arribar a xocar amb el principi de sufragi personal i amb la prohibició de votar més d’una vegada que contempla la llei orgànica del règim electoral general (LOREG).

Et pot interessar  Aragonès i Ayuso protagonitzen al Senat l'enfrontament per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut