Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

ERC i JxCat denuncien el joc brut del TSJC en les eleccions per buscar la victòria del PSC

|

- Publicitat -

El president del grup d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha afirmat que els jutges del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) busquen la victòria de l’unionisme a les eleccions al Parlament “amb el PSC al capdavant com a candidat”. En declaracions al programa ‘Planta Baixa’ de TV3, el republicà ha carregat així conta la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de mantenir la suspensió cautelar del decret que ajorna el 14-F en creure que suposa un “155 encobert”. “Els jutges del règim del 78 donant un altre cop a la democràcia”, ha sentenciat. Sabrià ha recordat que el TJSC no ha entrar en el “fons de l’assumpte” i que no s’han llegit el decret d’ajornament. Ha manifestat que ERC està preparada pels comicis.

D’altra banda, la presidenciable de JxCat, Laura Borràs, ha assegurat aquest dijous que Catalunya pateix un “155 permanent” que només es resoldrà amb la independència. En roda de premsa telemàtica després de la decisió TSJC, Borràs ha criticat que els tribunals determinin quan s’ha de votar. “El proper pas és dir-nos a qui”, ha ironitzat. Borràs ha considerat que el TSJC vol “interferir” en la democràcia a Catalunya, que es manté la repressió i que insisteixen en voler que els catalans “es penedeixin de l’1-O”. La formació de Puigdemont ha lamentat que es pretengui convertir en un “caos” l’escenari electoral català.

Durant la roda de premsa, Borràs  també ha lamentat la inhabilitació del conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, i ho ha posat d’exemple de la “repressió” de l’Estat que fa tres anys que s’allarga.

Publicitat
Et pot interessar  Collboni anuncia que ampliarà el govern un cop estigui en vigor el pressupost

Finalment, ha recordat que quan es va aplicar el 155 es pretenia “derrotar l’independentisme” i, en canvi, aquest en va sortir “victoriós”. “Tornarem a omplir les urnes perquè en el camp democràtic som imbatibles”, ha celebrat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut