Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

ERC i Junts acorden mecanismes de coordinació per evitar les disfuncions de l’anterior legislatura

S’estableix una direcció política que es reuniria en moments excepcionals i comissions regulars a diferents nivells per alinear tant l’acció del govern com la parlamentària

Avatar
Agències 22/04/2021
Les diputades Laura Vilagrà (ERC) i Elsa Artadi (JxCat), als passadissos del Parlament en conversa informal amb la premsa aquesta tarda.

Primer principi d’acord entre ERC i JxCat sobre una de les carpetes de les negociacions. Segons diverses fonts consultades, presents a la reunió d’aquest dijous al Parlament, s’ha encarrilat la creació de cinc espais de coordinació per tota la legislatura -per evitar les crisis de l’executiu anterior. Es formaran diversos grups per arranjar la coordinació política i institucional a diferents nivells: una direcció política es reunirà excepcionalment. Una segona comissió abordarà l’acció al Parlament. En un tercer àmbit es formarà un espai amb actors del Govern, partits i la pròpia cambra per reunir-se cada 15 dies. Un quart grup debatrà l’acció dels grups parlamentaris, i un cinquè espai mantindrà altres espais de debat encara per definir.

Segons les mateixes fonts, JxCat ha fet aquesta proposta a ERC, i ara els republicans n’han de concretar el retorn. Des de l’equip d’Esquerra han explicat que els sembla bé l’estructura d’aquests cinc espais de coordinació, de manera que es dona pràcticament per assolit l’acord. Es tractaria, doncs, de la primera carpeta tancada dels dos equips negociadors.