Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

ERC fa revifar la llei electoral catalana i proposa iniciar els tràmits als grups del Parlament

|

- Publicitat -

El grup d’ERC ha enviat a totes les formacions del Parlament excepte Vox una proposta de ponència conjunta per aprovar una llei electoral catalana. Segons ha avançat el Diari Ara i ha pogut confirmar l’ACN, els republicans creuen que la ponència conjunta és el procediment legislatiu “més plural” i “adequat” per assolir l’objectiu marcat per l’Estatut de disposar d’una llei electoral pròpia. Per això, ERC ha convidat la resta de grups a sol·licitar la creació de la ponència a partir de la feina ja feta durant la VIII i X legislatura. Aposten per unificar els treballs i procediments en curs de la Iniciativa Legislativa Popular sobre la qüestió i es sol·licita la documentació i treballs necessaris per començar a treballar.

Segons ha explicat ERC, la proposta de ponència conjunta està oberta a rebre esmenes per “sumar-hi a tothom”. La formació d’Oriol Junqueras creu que la nova llei electoral ha de comptar amb una perspectiva “rellevant” en temes de drets i llibertats, amb perspectiva de gènere i amb aportacions de veus joves especialitzades en investigació electoral.

Publicitat

Precisament, la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament va aprovar a petició d’ERC diverses audiències en el marc de la Iniciativa Legislativa Popular de la Proposició de Llei Electoral de Catalunya, que està en marxa pendent de celebrar noves compareixences.

Entre les compareixences plantejades per ERC que s’han aprovat hi ha les politòlogues Gemma Ubasart o Sílvia Claveria, el jurista José Luís Martí o veus especialitzades en investigació electoral com Marcia Serra, Jordi Barrat o Carlos Fernández Esquer.

Et pot interessar  La JEC considera propaganda electoral la proposta de finançament singular d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut