Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

ERC diu que no presenta una esmena a la totalitat als pressupostos per “responsabilitat” i “compromís”

|

- Publicitat -

ERC ha assegurat que no presenta una esmena a la totalitat contra els pressupostos generals de l’Estat per al 2023 per “responsabilitat” i “compromís”. Així ho ha dit la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, que ha remarcat que el partit vol “intentar influir i pressionar per avançar” perquè “hi ha negociacions obertes”. Així mateix, ha indicat que cal anar “pas a pas” amb la reforma del delicte de sedició. “El govern espanyol ha dit que eren impossibles moltes coses que han acabat passant”, ha dit Vilalta, que ha assegurat que descarten un “intercanvi de cromos” amb el PSC per poder aprovar els comptes de la Generalitat. “La cosa no va així”, ha dit Vilalta en una atenció als mitjans a la seu del partit.

Tal com van anunciar els republicans aquest divendres, han apostat per facilitar que els comptes de la ministra Montero superin el primer escull al Congrés dels Diputats perquè “hi ha marge per la negociació”. Així ho ha verbalitzat Vilalta, que ha assegurat que esperen “construir confiances” i arribar a “acords” amb el govern espanyol per “trobar resultats i solucions per a la ciutadania”. “Volem ser útils, fer que les coses passin, i ens emplacem a negociar per aconseguir uns pressupostos molt més ambiciosos, perquè hi ha molt de marge”, ha dit la portaveu dels republicans.

Publicitat

Vilalta ha vinculat el vot final als PGE als compromisos del govern espanyol sobre el compliment de les inversions en infraestructures a Catalunya i a la “resolució del conflicte polític”. En aquesta línia, sobre la reforma del delicte de sedició, ha reiterat que “és una necessitat democràtica” per “equiparar” l’Estat espanyol amb els “estàndards europeus”.

Et pot interessar  ERC critica "l'informe fake" del PP al Senat contra l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut