Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

ERC diu al Congreso que la Llei de memòria democràtica “es queda curta”

Rufián diu que el text actual “no té l’aval” d’ERC

Avatar
Agències 20/07/2021
El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, aquest 17/2/2021 a la tribuna del Congrés (horitzontal)

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha advertit el Gobierno que ara per ara no té el suport de la seva formació a la Llei de memòria democràtica que aprovarà aquest dimarts el Consell de Ministres. Segons Rufián, la llei “es queda curta” perquè malgrat que conté “avenços” no restaura drets. “No n’hi ha prou amb aixecar fosses, cal retornar el patrimoni moral i econòmic a les famílies republicanes represaliades pel franquisme”, ha dit, començant per declarar el règim franquista “d’il·legal”. “Les sentències han de ser declarades il·legals i compensar les famílies, i després hi ha d’haver un banc d’ADN real”, ha sentenciat.

En roda de premsa al Congrés, Rufián ha reclamat al PSOE que adopti una posició valenta sobre la qüestió. “La dreta no vol passat, perquè l’avergonyeix, però l’esquerra no s’hauria d’apuntar a això”.

En tot cas Rufián ha afirmat que la seva formació “facilitarà” la tramitació parlamentària perquè vol “debat” i poder presentar les seves propostes al Congrés dels Diputats, “però avui en dia no li podem donar suport”.