Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

ERC, comuns i PSC s’abalancen sobre Junts per fer marxa enrere en el pacte de “protecció al català”

|

- Publicitat -

La diputada d’ERC Mònica Palacín ha defensat que el català a l’escola “és un tema de país i no de partits”. En aquest sentit, en declaracions a ‘Catalunya Ràdio’, ha demanat a Junts que no posi “l’interès de partit per davant de la necessitat de protegir el català”. Tot i que Junts es va despenjar de l’acord amb ERC, PSC i comuns per modificar la llei de política lingüística com a resposta a la sentència del TSJC que fixa el 25% de classes en castellà, Palacín creu que encara hi ha temps per tirar endavant la reforma al Parlament. I ha defensat que amb aquest acord “la immersió no està en risc”.

Per la seva banda, comuns i PSC han aprofitat per tornar a criticar JxCat. El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, els ha demanat que posin el català a l’escola per davant dels seus “interessos partidistes”. En declaracions a ‘Ser Catalunya’, Mena ha confiat que Junts no abandoni el consens. La socialista Niubó s’ha expressat en la mateixa línia i h¡a recordat a Junts que darrere l’acord que inicialment han signat amb Junts, ERC i comuns hi ha un “esforç” de més de dos mesos de negociació per “refer” el consens sobre el català a l’escola. Em declaracions a ‘Ser Catalunya’ la diputada socialista ha admès que en els últims anys aquest consens “es pot haver esquerdat”. Niubó insisteix que amb aquest acord per reformar la llei de política lingüística el català segueix sent “el centre de gravetat” i que suposa una millora del sistema educatiu. “Espero que Junts puguin refer aquesta situació i que no es despengin”, ha dit tot recordant que hi haurà un període d’esmenes.

Et pot interessar  ERC reclama al govern espanyol que expedeixi de manera immediata la declaració de reparació de Companys
Publicitat

Opinió

Minut a Minut