Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

ERC, Comuns i CUP signen un compromís per a no pactar amb Vox ni amb Aliança Catalana

Es comprometen també a intentar evitar els discursos d’odi als actes electorals i a no debatre amb l’extrema dreta

|

- Publicitat -

ERC, Comuns Sumar i la CUP han signat aquest dijous un document que els compromet a no pactar i allunyar-se de l’extrema dreta, i específicament de Vox i Aliança Catalana. Sota el títol ‘Declaració contra el racisme i l’extrema dreta de les candidatures a les eleccions del 12 de maig de 2024’, les tres formacions mostren la seva “preocupació” pel creixement de la ultradreta i demanen “fer-hi front de manera unitària i urgent”. “Si l’extrema dreta obté representació, no hi col·laborarem de cap manera; farem tot el possible per impedir els seus intents de fer servir les institucions democràtiques per atacar els drets de les persones”, diu el manifest que els compromet a no tractar amb Vox ni AC.

A més, expliquen que “l’extrema dreta no creix en base a arguments lògics, sinó fomentant les mentides i l’odi” i per això diuen que “no té sentit intentar debatre amb ells, perquè no existeix cap terreny compartit de respecte per a les persones i la democràcia”. “Per tant, farem tot el possible perquè els discursos d’odi no tinguin presència als actes electorals, i en tot cas no entrarem mai en diàleg amb ells”, afirmen.

Publicitat

De la mateixa manera, es comprometen a “no fer servir discursos d’odi, ni quedar-se en silenci si altres ho fan”. “L’experiència internacional demostra clarament que quan els partits establerts no combaten les idees racistes, masclistes, etc; a la llarga no resten suport a l’extrema dreta sinó que la normalitzen i l’enforteixen”, asseguren al document. És per això també que fan una crida a “participar a les properes eleccions utilitzant opcions democràtiques, per ajudar a deixar els ultres fora del Parlament”, tot qualificant Vox i AC de ser “la ultradreta que atempta contra els valors democràtics”.

Et pot interessar  Aragonès treu pit de la seva proposta de finançament singular mentre rebutja la de Junts per "estrafolària"

Per últim, els tres partits s’han compromès a “fer el possible per difondre també els arguments d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme” enmig de la seva campanya i a distribuir material d’UCFR.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut