Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Enrabiada de Gamarra per la reforma de la sedició: Acusa Sánchez d’adquirir “compromisos personals” amb l’independentisme

|

- Publicitat -

La secretària general del PP i portaveu al Congrés, Cuca Gamarra, ha criticat la proposta del govern espanyol de reformar el delicte de sedició i ha afirmat que el cap de l’executiu, Pedro Sánchez, “està disposat a entregar qualsevol cosa amb tal de seguir al poder”.

“No té línies vermelles amb els independentistes”, ha lamentat en una entrevista a Antena 3, en què ha recordat la concessió dels indults. Segons Gamarra, Sánchez ha adquirit “compromisos personals” amb els independentistes per mantenir-se a la Moncloa i està “trencant el principi fonamental que és la igualtat dels espanyols davant la llei”.

Publicitat

La portaveu del PP a la cambra baixa ha insistit que la reforma beneficiaria als exiliats, tot i que el més probable és que no, ja que de moment només s’ha plantejat una rebaixa de les penes de presó. Així mateix, Gamarra ha assegurat que, si els vots del PP fossin necessaris perquè la reforma s’aprovi al Congrés, els populars “impedirien aquest atac a l’estat de dret”. “Votarem que no igual que ens hem oposat als indults”, ha dit.

Desvincula la negociació sobre el CGPJ

Gamarra ha separat la reforma de la sedició de la negociació sobre el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i ha apuntat que la feina per assolir-ne la renovació està “molt avançada”, però que “encara no ha culminat”, tot i que fa anys que està caducat.

Et pot interessar  L'Ajuntament de Barcelona insta a modificar el Codi Penal per evitar qualificar de terrorisme protestes com Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut