Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[FotoGaleria] Els presos polítics i exiliats agraeixen la iniciativa dels Cims per la Llibertat

|

- Publicitat -

ACN Barcelona .- Els “presos polítics” i “exiliats” han anat agraint al llarg d’aquest dissabte la iniciativa dels Cims per la Llibertat, a través de diversos missatges a les xarxes socials. La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha escrit a Twitter que va resseguint “de memòria” el camí cap al Matagalls. “M’encanta que la boira us hi hagi acompanyat! També la trobo a faltar”, ha afegit des de Suïssa. I des de Brussel·les, l’exconseller de Salut Toni Comín ha agraït la gent que ha culminat la Pica d’Estats i ha instat a “no defallir” fins aconseguir la llibertat de tots els dirigents polítics i socials encausats per l’1-O, un missatge similar al de l’extitular de Cultura Lluís Puig. “Soc amb vosaltres, respirant la llibertat del Canigó. La seva flama mai s’apaga”, ha apuntat el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, en un missatge que ha fet arribar des de la presó de Lledoners.

El conseller de Territori Damià Calvet, la consellera d’Empresa Àngels Chacón i la dona de Josep Rull, Meritxell Lluís mentre pujen a La Mola, com a part de la iniciativa ‘Cims per la Llibertat’. Imatge publicada el 13 d’octubre de 2018 (Horitzontal).

Publicitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat d’excursionistes durant l’ascensió al cim. Imatge del 13 d’octubre del 2018. (Horitzontal)
Pla general d’un grup de persones que celebren l’arribada al cim del Montcaro. Imatge del 13 d’octubre del 2018 (Horitzontal).
Pla general de dues participants caminant amb una de les estelades gegants al fons en l’arribada al cim del Montcaro. Imatge del 13 d’octubre del 2018 (Horitzontal).
Pla general d’un grup de persones amb estelades durant els parlaments al cim del Montcaro. Imatge del 13 d’octubre del 2018 (Horitzontal).
Pla general d’un grup de persones durant la sortida per l’ascensió al cim del Montcaro per reclamar la llibertat dels presos polítics en la muntanya escollida per Carme Forcadell. Imatge del 13 d’octubre del 2018 (Horitzontal).
La consellera de Cultura, Laura Borràs, saludant mentre puja al Tossal del Rei, en record de l’exconseller de cultura, Lluís Puig. Imatge publicada el 13 d’octubre de 2018 (Horitzontal).
Desenes de persones amb banderes estelades al cim de la Roca Corbatera en record a l’exconseller Raül Romeva. Pla zenital. Imatge publicada el 13 d’octubre de 2018 (Horitzontal).
El president Quim Torra durant l’ascens al Puigsacalm, el 13 d’octubre del 2018 (vertical)
El president Quim Torra durant l’ascens al Puigsacalm el 13 d’octubre (horitzontal)
El president Quim Torra canta ‘Els Segadors’ al fer el cim del Puigsacalm, el 13 d’octubre (horitzontal)
El president Quim Torra allibera un xoriguer dalt del cim del Puigsacalm per simbolitzar la demanda de llibertat pels presos (horitzontal)
Pla general dels participants en l’ascensió al cim del Montcaro als Ports de Tortosa-Beseit per reclamar l’alliberament de Carme Forcadell i de la resta dels presos polítics. Imatge del 13 d’octubre del 2018 (Horitzontal).
Pla general de la sala del CECAT, de Protecció Civil, durant el dispositiu per a ”Cims per la Llibertat”, el 13 d’octubre de 2018 (horitzontal).
Imatge de dos membres de la FEEC durant el dispositiu de Protecció Civil pel ”Cims per la Llibertat”, el 13 d’octubre de 2018 (hortizontal).
Pla obert on es pot veure el moment de la sortida dels participants a l’ascens del Tossal de les Torretes, dins la iniciativa dels Cims per la Llibertat, el 13 d’octubre de 2018. (Horitzontal)
Pla mitjà on es pot veure el punt d’inscripció a l’ascens al Tossal de les Torretes, amb gent recollint la samarreta i dorsal, el 13 d’octubre de 2018. (Horitzontal)
Pla obert on es pot veure una pancarta del Centre Excursionista de Lleida al punt de control de l’ascens al Tossal de les Torretes, dins la iniciativa Cims per la Llibertat, el 13 d’octubre de 2018. (Horitzontal)
Pla mitjà on es pot veure una multitud de persones participant en l’ascens al Tossal de les Torretes, dins la iniciativa dels Cims per la Llibertat, el 13 d’octubre de 2018. (Horitzontal)
Pla obert on es pot veure un moment de l’ascens al Tossal de les Torretes, amb diverses persones caminant, dins la iniciativa Cims per la Llibertat, el 13 d’octubre de 2018. (Horitzontal)
Pla tancat on es pot veure una noia on a l’esquena i porta un domàs demanant la llibertat dels presos durant l’ascens al Tossal de les Torretes, el 13 d’octubre de 2018. (Horitzontal)
Pla mitjà on es poden veure diverses persones amb una estelada participant a l’ascens al Tossal de les Torretes dins la iniciativa de Cims per la Llibertat, el 13 d’octubre de 2018. (Horitzontal)
El president de la Generalitat, Quim Torra, caminant entre d’altres excursionistes. Imatge del 13 d’octubre del 2018. (Horitzontal)
Pla mitjà d’un grup de grallers tocant durant l’ascensió al cim. Imatge del 13 d’octubre del 2018. (Horitzontal)
El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat d’excursionistes durant l’ascensió al cim. Imatge del 13 d’octubre del 2018. (Horitzontal)

El projecte de Cims per la Llibertat és una acció esportiva, solidària i reivindicativa que consisteix en una ascensió simultània a 18 cims catalans que han estat triats directament pels “presos, exiliats i represaliats polítics”. Puig ha escollit el Tossal del Rei, Comín la Pica d’Estats, Cuixart el Canigó i Rovira el Matagalls. Al seu torn, l’exconsellera Dolors Bassa ha triat el Montgrí, Meritxell Serret el Tossal de les Torretes, i Quim Forn Les Agudes. L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha apostat per la Gallina Pelada, i el president d’ERC, Oriol Junqueras, Sant Jeroni.

L’exconsellera Clara Ponsatí s’ha decantat pel Montsent de Pallars, i Raül Romeva la Roca Corbatera. L’extitular de Territori ha triat La Mola, i el president de JxCat, Jordi Sànchez, el Carlit. Jordi Turull ha apostat per la Comabona pel Pas dels Gosolans, i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha preferit el Montcaro. Finalment, Meritxell Borràs ha triat el Pedraforca, i Carles Mundó ha escollit el Puigmal. L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha triat el Puigsacalm, la muntanya que, en nom seu, ha pujat l’actual cap del Govern, Quim Torra.

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut