Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023
Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023

Els partits independentistes catalans se sumen a demanar l’excarceració de presos vulnerables al covid-19

|

- Publicitat -

Podem, ERC, JxCAT, CUP, Bildu, PNB, BNG, Compromís i Més País han signat el manifest conjunt ‘Pel respecte als drets de les persones privades de llibertat’ on reclamen al govern espanyol que adopti mesures per excarcerar les persones malaltes, d’avançada dat i en situació de vulnerabilitat davant el Covid-19. Recorden que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Consell d’Europa recomanen posar en marxa mesures alternatives a la privació de llibertat com l’excarceració, l’acostament de presos i l’ampliació de les comunicacions entre interns i familiars, a més de tests ràpids als interns.

Publicitat

El manifest assegura que les formacions signants “no dubten” de les iniciatives que ha engegat el Ministeri de l’Interior a les presons, però recorden a l’executiu de Pedro Sánchez que és “absolutament prioritari” que engegui mecanismes més exigents “perquè les persones preses romanguin en espais més salubres en condicions d’atenció més profilàctiques i adequades”.

En concret, el manifest reclama l’excarceració de persones vulnerables, és a dir interns que presentin patologies prèvies serioses, cròniques o agreujades per l’edat –majors de 65 anys- o que conformin grups de risc davant el contagi de la pandèmia. També reclamen l’excarceració dels presos que hagin complert ¾ parts de la condemna, que no presentin alt risc de reincidència i que comptin amb recursos familiars per sotmetre’s al confinament “en els mateixos termes que la resta de la societat”.

Entre altres també demanen que es facin passos per a un “acostament geogràfic generalitzat” dels presos a les seves llars, perquè l’allunyament suposa “un impediment afegit per a la normalització de les comunicacions dels interns”. Aquest trasllat, afegeixen, s’hauria d’iniciar amb els reclusos més allunyats dels seus domicilis i amb els pares i mares de fills menors d’edat.

Publicitat

Més notícies

Opinió