Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Els partits feixistes no canvien i munten un nou circ amb els aldarulls a Via Laietana

Carrizosa s’inventa una nova teoria conspiranoica: “Els separatistes radicals volen expulsar la Policia Nacional per preparar el terreny per un nou cop”

Avatar
Agències 12/09/2021
Un home amb caputxa subjecta una bengala a la Via Laietana de Barcelona l'11 de setembre del 2021. Pla mig. (Horitzontal)

El president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha condemnat aquest diumenge els aldarulls a Via Laietana després de la manifestació de la Diada. En una publicació a Twitter, Carrizosa ha assegurat que les reivindicacions de l’independentisme “sempre acaben igual”. “Els separatistes radicals volen expulsar la Policia Nacional per preparar el terreny per un nou cop”, ha alertat. La formació liberal ha traslladat suport als servidors públics que protegeixen la societat. Ha retret que els cossos i forces de seguretat de l’Estat “segueixen sense comptar” amb el suport del govern espanyol de Pedro Sánchez.

D’altra banda, el grup parlamentari de Vox ha exigit aquest diumenge a la resta de partits una condemna “immediata” pels aldarulls després de la manifestació de la Diada. En un comunicat, han criticat que el Govern “torni a permetre un nou episodi de violència al carrer amb total impunitat per part del separatisme”. Han afegit que l’independentisme de nou mostra la “veritable cara”. “Ens venen que són democràtics i la realitat és que són uns salvatges descontrolats”, han assegurat. “Sense ordre i llei no hi ha democràcia”, ha insistit. Vox ha apuntat que els partits que no condemnin els aldarulls estaran ratificant la seva “complicitat” amb els fets.

Finalment, el grup municipal del PP a Barcelona ha reclamat aquest diumenge que s’identifiqui i es porti davant la justícia a les persones que van protagonitzar els aldarulls. En un comunicat, la formació ha condemnat “rotundament” els actes de violència que van patir agents de la Policia Nacional i els Mossos. Han criticat que es llencessin pots de fum, ampolles, material pirotècnic i extintors contra la policia. Els populars han reclamat que no hi hagi “impunitat” com si Barcelona fos “una ciutat sense llei”. Han reclamat a les entitats convocants de la marxa, l’ANC, Òmnium i l’AMI, que condemnin la violència exercida aquest dissabte.