Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els Mossos d’Esquadra aixequen per primer cop acta d’una concentració diària de ‘Músics per la Llibertat’

|

- Publicitat -

Els Mossos d’Esquadra d’Arenys de Mar han aixecat acta de la concentració del Cant dels Ocells d’aquest passat dimarts dia 15. La iniciativa, impulsada per Músics per la Llibertat, es dur a terme de forma diària des de fa 702 dies i es basa en la interpretació d’aquesta peça musical per denunciar l’empresonament dels líders independentistes. El cos policial havia demanat als organitzadors que enviessin un avís amb 24 hores d’antelació si preveien que l’acte podia derivar en una mobilització de més de vint persones en contra la sentència del Procés. Asseguren no haver rebut la notificació i, per això, haver aixecat acta. Des de l’ajuntament expliquen que en els quasi dos anys que fa que se celebra, “mai hi ha hagut menys de vint persones”.

Per primer cop després de gairebé dos anys, els Mossos d’Esquadra han aixecat acta del Cant dels Ocells d’aquest dimarts 15 d’octubre, tal i com ha avançat Ràdio Arenys. Tot i que des del consistori afirmen que durant els 702 dies que fa que se celebra “mai hi ha hagut menys de vint persones”, el cos policial va demanar als organitzadors que avisessin amb 24 hores d’antelació si preveien que se superaria aquesta xifra d’assistència.

Publicitat

Segons fonts dels Mossos, aquesta decisió es va prendre en previsió d’una possible mobilització arran de la sentència de l’1-O. Han explicat que el dia anterior, el 14 d’octubre, amb motiu de la condemna als líders independentistes, aquest acte va derivar en una “mobilització espontània en què els assistents van anar des de la Riera d’Arenys fins als Jutjats”.

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners

El cos policial, que no ha confirmat la xifra d’assistència de la mobilització que es va produir el dia en què es va fer pública la sentència, ha explicat que es va “haver d’habilitar un cordó policial” per evitar que la manifestació es “desbordés”, però que finalment va avançar sense incidències.

“Es va avisar als organitzadors que si es preveia que això es repetís l’endemà amb una assistència de més de vint persones, s’hauria d’avisar amb un mínim de 24 hores”, ha explicat la Policia de la Generalitat de Catalunya. “Necessitem tenir aquest avís per poder planificar els efectius. Ho fem per assegurar la seguretat de tothom, també dels manifestants”, han explicat.

El consistori ha confirmat que quan els agents van informar que s’aixecaria acta perquè no s’havia rebut la notificació, l’alcaldessa, Annabel Moreno, es va identificar com a responsable. Segons el consistori, si bé és cert que no es va fer arribar l’avís, això no s’havia fet mai abans en els gairebé dos anys que fa que es duu a terme l’acte i en el qual sempre se supera aquesta xifra d’assistència. Moreno també ha explicat que tot va quedar en un avís del cos de seguretat i des de l’Ajuntament asseguren que l’acte va avançar “sense tensió”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut