Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Els lletrats del Parlament proposen eliminar l’article que podria suspendre la presidenta Borràs

El document argumenta que aquest article posa en dubte la presumpció d’innocència, i es debatrà a la Comissió del Reglament

Agències 26/10/2021
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, amb la vicepresidenta Eva Granados (PSC) i la secretària Aurora Madaula (Junts), durant la reunió extraordinària de la Junta després de la condemna de Marcel Vivet.

Un informe dels lletrats proposa eliminar l’article 25.4 del reglament del Parlament, que fa referència a la suspensió dels drets dels diputats i diputades en cas que s’obri judici oral per un cas de corrupció. El document dels serveis jurídics, avançat per ‘El Periódico’ i al que ha tingut accés l’ACN, considera que aquest article “no té cap precedent ni referent al dret parlamentari” i que presenta “seriosos dubtes de constitucionalitat respecte a la presumpció d’innocència”. Borràs té una causa judicial oberta per presumpte fraccionament en l’adjudicació de contractes quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Els lletrats exposen l’informe a la reunió de la Mesa però s’ha de debatre a la Comissió del Reglament.