Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Els EUA evidencien encara més la imatge violenta de la policia espanyola

El departament dels Estats Units recull diversos episodis de violència policial com durant les protestes per la detenció de Pablo Hasél

Redacció 13/04/2022
Un agent dels Mossos d'Esquadra dispara una bala de foam en el marc dels aldarulls per l'empresonament del cantant Pablo Hasel el 16 de febrer del 2021 a Barcelona. Pla mig. (Horitzontal)

El Departament dels Estats Units internacionalitza encara més els episodis de violència i abús policial de la policia espanyola. En el seu últim informe de drets humans, des dels EUA se citen alguns incidents que han tingut lloc a Espanya arran de fets com la detenció de Pablo Hasél.

Tal com informa l’agència EFE, aquest document sobre Espanya considera que hi ha informacions “creïbles” que fan pensar en l’abús de la força per part d’alguns membres de seguretat. L’informe es basa, en part, en la infinitat de denúncies que els partits polítics i les ONG han fet sobre aquests fets.

En el relat d’aquestes protestes és on el departament es mulla menys, limitant-se a relatar els fets, i recordant que una dona va perdre l’ull per l’impacte d’una pilota de foam.