Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Els enfrontaments entre Junts i ERC eviten pactes en 11 capitals de comarca malgrat sumar-hi majoria absoluta

|

- Publicitat -

L’independentisme no passa pel seu millor moment, un fet que ha quedat constatat en l’allunyament dels dos partits majoritaris i en la pèrdua d’unitat generalitzada que es viu a diversos sectors del moviment. Els múltiples enfrontaments entre Junts i ERC, d’ençà que va trencar-se el Govern de coalició de la Generalitat el passat mes d’octubre, han agreujat la situació, i tot plegat ha acabat materialitzant-se als resultats de les últimes eleccions municipals, on les forces sobiranistes van perdre més de 350.000 vots i desenes d’alcaldies. Ara, el PSC és el partit que governa a més capitals i a més grans ciutats, mentre que la incapacitat de Junts i ERC d’arribar a acords ha impedit que pactin govern a 11 capitals.

Les forces independentistes de Junts i ERC podrien haver governat amb majoria absoluta un total d’onze capitals de capitals; es tracta de Manresa, Tortosa, Puigcerdà, Montblanc, Balaguer, Falset, Santa Coloma de Farners, Solsona, Gandesa, Móra d’Ebre i Tàrrega. Una situació que també s’ha reproduït en ciutats que no són capitals de comarca, com ara Sant Cugat del Vallès, on ambdues formacions superen la meitat dels regidors del consistori. Tanmateix, com que ambdós partits han estat incapaços de cedir per tancar acords i pactes de govern, hauran de governar en minoria o amb fórmules estranyes pactades amb altres partits, impedint així governs independentistes arreu del país.

Et pot interessar  La CUP titlla de "molt greu" que el Govern no informés de la renovació amb Hard Rock enmig de les negociacions de pressupostos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut