Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Els comuns, sobre la tramitació de la ILP per declarar la DUI: “Catalunya no està aquí, al 2024 som en un altre moment”

Cid afirma que no hi ha una majoria suficient per materialitzar la independència

|

- Publicitat -

El portaveu del grup parlamentari dels comuns, David Cid, ha criticat la iniciativa legislativa popular (ILP) impulsada per Solidaritat Catalana per forçar una declaració d’independència unilateral (DUI). “Catalunya no està aquí, al 2024 som en un altre moment”, ha subratllat en una roda de premsa, en què ha insistit que no hi ha una majoria suficient al país i que, per tant, no s’està en aquest escenari. Aquest dimarts la Mesa del Parlament ha decidit admetre a tràmit la ILP amb els vots a favor de Junts i la CUP, l’abstenció d’ERC i el rebuig del PSC. Durant la roda de premsa Cid ha aprofitat per instar els grups que han donat suport a la iniciativa que treballin per “aprovar com més aviat millor” la llei d’amnistia.

D’altra banda, Cid s’ha referit a la negociació pels pressupostos de la Generalitat i ha acusat el PSC “d’impedir” que s’aprovin els comptes. “Si algú està impedint que s’aprovin és qui fixa sí o sí que s’ha de fer el Hard Rock perquè tirin endavant, la responsabilitat és seva”, ha assegurat. En aquesta línia, el portaveu del grup parlamentari ha culpat els socialistes de “l’aturada” de la negociació.

Publicitat

Els propers dies els comuns començaran a negociar els comptes amb el Govern en diverses reunions sectorials. Cid ha recordat que les seves prioritats són l’habitatge, l’educació, la sanitat i la transició ecològica i la sequera. En aquesta línia, ha remarcat que “una autopista, l’ampliació de l’aeroport o la construcció del casino més gran d’Europa” no són les seves “prioritats”.

Et pot interessar  ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut