Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Els comuns segueixen escopint odi cap a Junts malgrat l’aprovació dels pressupostos

|

- Publicitat -

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha lamentat que Junts hagi mantingut “fins al final” la seva “ambigüitat” respecte als pressupostos per al 2022. I ha afegit que les “incoherències” de JxCat no els deixen de sorprendre. I és que, segons Mena, el partit de Carles Puigdemont i Jordi Sànchez ha tingut un paper de “bloquejar tots els pressupostos possibles”.

“Van bloquejar els de l’Estat i van jugar al bloqueig dels pressupostos de la Generalitat encara que fos en contra dels interessos del govern del què formen part”, ha afirmat. Però, segons Mena, això no els impedeix posar per damunt l’interès general i continuar treballant per “millorar” els pressupostos.

Publicitat

En aquest sentit, ha situat les qüestions fonamentals pel seu partit: que es desplegui la llei de barris verds, i les figures d’un dentista i psicòlegs públics. Unes polítiques que, segons Mena, “no estan precisament en la línia política de Junts”.

Preguntat per si el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha d’anar a la conferència de presidents, Mena ha respost que Catalunya ha d’estar representada “sempre” en totes les taules de negociació i que “no es pot deixar la cadira buida“.

En referència a la sentència del Tribunal Suprem que confirma el 25% en castellà a les escoles de Catalunya, Mena ha insistit que el Gobierno ha d’aplicar l’actual llei Lomloe que, segons ha dit, blinda la immersió. Així doncs, segons Mena, l’actual llei espanyola d’educació deixa sense efecte la sentència del Suprem, ja que aquesta fa referència a una llei anterior, la coneguda com a llei Wert. Preguntat per l’actitud de l’executiu espanyol, ha dit que “no té cap dubte que qualsevol ministra espanyola vol que es compleixi la llei aprovada al Congrés”.

Et pot interessar  Lluís Puig demana a Junts repetir a les llistes del 12-M per “poder tornar a trepitjar el Parlament”

Sobre aquesta qüestió, Mena també ha demanat al PSC i a Junts que defensin la immersió lingüística i ha avisat que “no s’hi valen temptacions partidistes”. En les últimes hores, el líder del PSC, Salvador Illa, ha defensat que la sentència del Suprem no és un atac contra la immersió i Mena ha apel·lat a Junts perquè no va donar suport a la Lomloe.

Així mateix, ha celebrat que aquest dilluns el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, s’hagi adonat que “són uns bons pressupostos”. Així s’ha expressat en roda de premsa després que Puigneró hagi donat la benvinguda als comuns a uns comptes “de JxCat”. Mena ha dit que la seva formació continuarà treballant amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb qui ha tancat “la majoria d’acords” i ha donat per fet que aquesta setmana el Parlament tramitarà la proposició de llei de barris verds dels comuns. “Indica que es va per bon camí”, ha dit tot i que veu “marge de millora” en els pressupostos per continuar negociant fins al 23 de desembre, quan està prevista la votació final.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut