Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Els comuns segueixen cobrint-se de glòria: Asens compara ara Torra amb PP i Vox per “instrumentalitzar els morts”

|

- Publicitat -

El president del grup parlamentari d’Unides Podem-En Comú-Galícia en Comú, Jaume Asens, ha acusat el president de la Generalitat, Quim Torra, de “instrumentalitzar els morts com a PP i Vox”, i polititzant aquest dolor per avançar en els seus objectius polítics, i ha avisat que aquesta estratègia és perillosa.

“En les situacions de crisis com les que estem vivint sempre hi ha qui vol canalitzar el dolor aliè i el malestar a altres lluites a les de la pròpia superació de la crisi”, ha lamentat en una entrevista concedida a Europa Press el dirigent d’Unides Podem, que va ser cap de llista d’En Comú a les eleccions generals.

Publicitat

Asens s’ha mostrat molt crític amb la gestió que està realitzant el Govern que presideix Torra de la crisi sanitària, i ha avisat que quan planteja “que Espanya és sinònim d’atur i mort, i Catalunya, de futur i de vida”, està fent una cosa molt perillós, en connectar un malestar territorial que té, al seu judici, unes bases objectives, amb un malestar per una pandèmia.

“Agitar ara aquest debat el que fa és generar molts anticossos en una part de la ciutadania i això no serveix per ampliar les bases pròpies del moviment sobiranista, crec que que és un tir al peu del propi moviment sobiranista”, ha avisat.

Així, ha aprofundit que és un flac favor a la pròpia lluita del moviment sobiranista, perquè “reforça la percepció que té alguna gent o la resta de l’Estat que hi ha elements d’aquest moviment que són clarament insolidaris”.

De fet, ha assenyalat que “hi ha veus d’aquest moviment que han estat molt crítics amb aquesta instrumentalització del dolor i la mort aliena”.

Et pot interessar  Albiach denuncia els "incompliments" d'Aragonès en la rehabilitació d'habitatges: "No ha posat un sol euro"

En aquest sentit, ha comparat l’estratègia adoptada per Torra i el seu equip amb la qual estan tenint els països del nord d’Europa com Holanda o Alemanya, de tancar-se en el seu egoisme: “Creuen que fent tallafocs nacionals prodan impedir l’expansió de la crisi i de la pandèmia”, ha qüestionat.

“Crec que que hi ha certs relats de l’independentisme a Catalunya que estan connectant amb aquests relats que també estan fent les dretes d’aquests països del nord”, ha assenyalat Asens, qui també ha comparat aquest comportament amb el qual tenen, al seu judici, el PP i Vox, d’instrumentalitzar als morts: “No es pot polititzar aquest dolor aliè per aconseguir avançar en els teus objectius polítics”, ha emfatitzat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut