Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Els comuns no s’atreveixen a reprovar Collboni i acaben donant-li una nova oportunitat

Consideren Collboni "incapaç de "liderar un acord" per aprovar un pressupost que "acompanyi el projecte per aquest mandat", però esperen poder negociar una "en profunditat”

|

- Publicitat -

Situació tensa al govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona, que el socialista Jaume Collboni lidera gràcies a la bruta jugada dels comuns i el PP. Els d’Ada Colau ja s’han adonat de l’error que va ser donar-li l’alcaldia, en constatar les diferències ideològiques entre BComú i el PSC. No obstant això, no s’atreveixen a reprovar el batlle, tal com ha quedat palès aquest dimarts, 24 d’octubre, quan els comuns han presentat una proposició per reprovar l’alcalde que han acabat retirant per a donar-li una nova oportunitat a les negociacions.

El text inicial presentat per BComú demanava reprovar Collboni perquè ha estat incapaç de “liderar un acord per aprovar un pressupost pel 2024, així com un marc econòmic que acompanyi el projecte per aquest mandat”, després que el grup municipal d’ERC demanés ajornar la votació criticant que el projecte feia un retrocés en polítiques progressistes i no presentava “prou visió” de ciutat. En aquest sentit, la proposició de reprovació també reclamava amb “urgència” unes “negociacions reals i en profunditat per tal de sortir de la provisionalitat actual”. Així, i segons han afirmat fonts de la formació a l’ACN, hi haurà una trobada entre l’alcalde i Ada Colau en els dies vinents.

Publicitat

Els comuns, tanmateix, sí que han mantingut una proposició que insta Collboni a liderar la congelació de les tarifes de l’ATM de l’any 2024 per usuaris habituals, així com el manteniment de la bonificació del 50% per a les targetes T-usual i T-jove. Aquest text també insta el govern de l’estat i el de la Generalitat a continuar incrementant les inversions en transport públic per garantir la mobilitat de la ciutadania i lluitar contra l’emergència climàtica. Les mateixes fonts han subratllat que l’acord de Sumar amb el PSOE garantirà l’aportació de l’Estat i constaten que ara és el moment que Barcelona i la Generalitat també facin el mateix amb la seva.

Et pot interessar  Isabel Coixet, Javier Mariscal, Joan Manuel Serrat i Jorge Javier Vázquez donen suport a Salvador Illa
Publicitat

Opinió

Minut a Minut