Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Maragall, descontent amb el projecte pressupostari del PSC, demana a Collboni que ajorni la votació del pressupost

Critica que els comptes, igual que les recents polítiques impulsades per Collboni, s'allunyen de la línia progressista promesa

|

- Publicitat -

El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, que no està satisfet amb el projecte pressupostari que plantegen els socialistes de cara el 2024, ha demanat de nou a l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, que retiri de l’ordre del dia l’aprovació inicial del pressupost de l’Ajuntament.

En una entrevista a Radio 4, el republicà critica que els comptes fan un retrocés en polítiques progressistes i no presenten “prou visió” de ciutat, motiu pel qual ha instat Collboni a buscar el suport que necessita per aprovar els comptes en els grups que van investir-lo alcalde. “Que busqui el recolzament dels que van votar-lo i que van ser els comuns i el PP”, ha advertit Maragall, recordant la bruta jugada dels comuns d’alinear-se amb el PP per impedir una alcaldia independentista.

Publicitat

Maragall també lamenta que les polítiques impulsades per Jaume Collboni s’allunyin de la línia progressista promesa, recordant-li a l’alcalde que el pressupost és un instrument que “ha d’estar al servei d’un projecte”. Així mateix, ha retret al socialista que estigui fent “xantatge” a la ciutat de Barcelona dient que retirar l’aprovació inicial dels comptes de l’ordre del dia abocaria els pressupostos a una pròrroga. “És una excusa vella i dolenta”, ha considerat Maragall, que ha dit que la proposta es podria tornar a presentar passats dos mesos.

El republicà també ha criticat que Collboni sembla més preocupat per “fer gesticulacions” i reunir-se amb l’alcalde de Madrid, José Luís Martínez – Almeida, o amb el rei, que no pas en parlar sobre el futur de Barcelona amb els grups municipals. “Està llançant missatges contradictoris no només amb la posició d’ERC, també amb l’interès general de la ciutat, perquè estem perdent un temps crucial per definir l’estratègia”, ha valorat. En aquesta línia, Maragall també ha aprofitat per retreure a l’alcalde socialista que el líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, l’acompanyés en la seva visita a la capital espanyola, un viatge que ha titllat de “subordinació madrilenya”. Amb tot, ha acusat Collboni d’imitar les polítiques d’Almeida en qüestions com el canvi climàtic o l’espai públic.

Et pot interessar  Gràcies a Colau: L’alcalde Collboni confraternitza amb l’exèrcit espanyol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut