Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Els comuns no participaran a la taula de partits si Torra “només hi defensa els interessos de mig país”

Joan Mena també ha respost l’ANC lamentant que “defensin cada vegada una nació més petita”

Agències 13/01/2020
Pla mitjà del portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, en roda de premsa a la seu dels comuns, el 13 de gener del 2020
El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha obert la porta a no participar a la taula de partits que hauria de precedir la negociació del Govern amb Pedro Sánchez si el president de la Generalitat, Quim Torra, hi vol “tornar a repetir errors del passat i només defensar-hi els interessos de mig país”. En una roda de premsa a la seu del partit, Mena ha reconegut que en aquest cas ells no hi tindrien “gaire tasca a fer” i ha reclamat “aprendre dels errors, corregir el passat i construir espasi oberts, transversals i plurals” que “s’identifiquin amb la majoria de catalans”. “Volem que el Govern representi la totalitat de Catalunya en les converses amb l’Estat”, ha remarcat.
Resposta a Paluzie
Mena també ha respost a la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, que va demanar que se’ls exclogués de la taula de partits en formar part ja del govern espanyol, i ha lamentat que “algú defensi cada vegada una nació més petita”. De totes maneres, ha assegurat que “no se n’ha de fer gaire cas” perquè no correspon a l’ANC determinar qui forma part de l’espai, sinó que ho ha de fer el Govern.Inhabilitació de Torra

Mena ha reiterat el posicionament dels comuns en relació a la inhabilitació de Torra com a diputat per part de la JEC i ha recordat que no és un òrgan “amb competències” per inhabilitar el president. En aquest sentit, ha assegurat que fins que no hi hagi una sentència ferma del Tribunal Suprem Torra ha de tenir els drets garantits perquè, segons destaca, això ho estableix tant l’Estatut d’Autonomia com el Reglament del Parlament. “Pensem que insistir sempre en els mateixos errors porta a un carreró sense sortida”, ha avisat.