Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Els comuns i la CUP mostren la seva insatisfacció amb la destitució de la directora general de Funció Pública i reclamen arribar fins al fons de la qüestió

Els comuns subratllen que destituir la directora general de Funció Pública és "el mínim", mentre que la CUP reclama a Vilagrà que "rectifiqui o plegui"

|

- Publicitat -

Ni les mesures ni les explicacions que el Govern ha adoptat arran del desgavell que els més de 13.400 opositors van viure el passat dissabte, 29 d’abril, durant les proves d’estabilització de plaça són suficients per a l’oposició, que manté una postura crítica. Els grups progressistes de la CUP i els comuns veuen insuficient la recent destitució de la directora general de Funció Pública, Montse Martorell, que ha estat substituïda per Anna Maria Molina, i reclamen que tant el Govern com la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, adoptin més mesures i assumeixin més responsabilitats en aquest afer.

La portaveu d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha estat contundent en sentenciar que cessar la directora general de Funció Pública és “el mínim” i que no suposa el punt final de la responsabilitat del Govern. Albiach defensa que hi ha serveis, com el d’organitzar unes oposicions, que no s’han de poder externalitzar, però ha assegurat que la seva formació esperarà a escoltar les explicacions de Vilagrà, que compareixerà en comissió al Parlament per aquesta qüestió, sense avançar tampoc quines responsabilitats més poden demanar.

Publicitat

D’altra banda, la formació anticapitalista de la CUP ha estat encara més contundent, demanant a Vilagrà que “rectifiqui o plegui” arran d’aquestes incidències. Els opositors i els sindicats van denunciar retards generalitzats, manca d’exàmens, violacions d’anonimat i diverses incidències que van provocar la cancel·lació d’algun dels processos. Amb tot, la CUP acusa l’executiu d’ERC de “desmantellar els serveis públics” i considera que el caos en les oposicions és “només la punta de l’iceberg”.

Et pot interessar  ERC, PSC, Junts, comuns i PPC coincideixen a reclamar un millor finançament en el primer debat preelectoral del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut