Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

El TSJC torna a tombar la proposta de toc de queda del Govern

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tornat a tombar la proposta del Govern d’Aragonès segons la qual presentaven que el toc de queda s’apliqués en aquells municipis en què la incidència fos igual o superior als 125 casos per 100.000 habitants tal com explica la CCMA . D’aquesta manera, si s’hagués aplicat s’hauria passat d’una situació amb 19 municipis amb toc de queda a 62. L’objectiu de l’executiu català precisament era restringir l’activitat nocturna en les grans ciutats.

Els magistrats han donat l’aval judicial al toc de queda en els municipis d’Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d’Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.

Publicitat

S’ha exclòs del llistat a Barcelona i a les principals poblacions de l’àrea metropolitana com Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Sant Adrià del Besòs, L’Hospitalet de Llobregat, El Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Andreu de la Barca i Sant Boi de Llobregat.

Aquesta decisió era força previsible, en tant que Aragonès ja va rebre la negativa, perquè l’òrgan judicial va considerar que el Govern estava usant el toc de queda amb la finalitat de resoldre problemes d’ordre, com són les botellades, i no per fer front a la COVID-19. De manera que com que el Govern no va fer modificacions significatives a la petició inicial es podia preveure que el TSJC tornaria a tombar-la. Aquesta situació mostra un pols entre el Govern i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a la recta final de l’estiu i amb la tornada a l’escola cada vegada més propera.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut