Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023
Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023

El Tribunal Suprem rebutja les recusacions de les defenses contra magistrats de l’1-O

La decisió s'ha pres per unanimitat i seguint la línia de la Fiscalia

|

- Publicitat -

La Sala 61 del Tribunal Suprem –que s’encarrega entre altres de les recusacions del magistrats del propi Suprem- ha rebutjat aquest dimecres per unanimitat les peticions de les defenses de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Lluís Puig, Meritxell Borràs i Clara Ponsatí contra cinc magistrats que els jutjaran. Són cinc jutges que segons les defenses s’han d’apartar del cas per manca d’imparcialitat, perquè són els mateixos que van admetre a tràmit la querella de la Fiscalia per rebel·lió, i perquè tenen contactes personals i professionals amb el jutge Llarena.

Publicitat

Els 13 magistrats que han estat presents a la deliberació han rebutjat aquestes recusacions en la línia de la Fiscalia, que considera que són un intent “l’alterar la composició del tribunal” i “endarrerir la celebració del judici oral”, i que critica que les defenses dels qui es troben a l’estranger presentin recusacions contra un tribunal que no els podrà jutjar.

El d’aquest dimecres és un dels últims passos previs a la celebració del judici que es podria celebrar a la tardor o, a tot estirar, a principis del 2019. Abans, però, caldrà que apareguin els escrits de qualificació, punt que marcarà la posició de la Fiscalia.

Et pot interessar  Espanya contra la llengua catalana
Publicitat

Més notícies

Opinió